Επικοινωνία

Οστική ανάπλαση (Μόσχευμα)

Η οστική ανάπλαση είναι η διαδικασία αναγέννησης του οστού των γνάθων μέσω ειδικών τεχνικών, με απώτερο σκοπό την αναδόμηση των ιστών γύρω από τα δόντια ή την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Πολλές φορές, η αναδόμηση των περιοδοντικών ιστών απαιτεί την τοποθέτηση ειδικού βιοσυνθετικού ή ανθρώπινου μοσχεύματος, έτσι ώστε να αναγεννήσουμε το οστό που έχει χαθεί από τη περιοδοντική ή άλλη νόσο καθώς και ο ασθενής να αποκτήσει εκ νέου την αναγκαία ποσότητα οστού στις γνάθους, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτεύματων. 

Για τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιούμε μοσχεύματα και μεμβράνες. Τα μοσχεύματα έρχονται είτε σαν block – κύβοι, είτε σαν σκόνη με διαφορετικό μέγεθος κόκκων είτε σαν παχύρρευστη πάστα σε μια σύριγγα.

Η μεμβράνη τοποθετείται στην περιοχή της βλάβης, όπου επιθυμούμε την αναγέννηση οστού, ανάμεσα στο μόσχευμα και τα ούλα. Η μεμβράνη διαχωρίζει του μαλακούς και σκληρούς ιστούς και με αυτό τον τρόπο απομονώνεται η περιοχή της οστικής βλάβης δημιουργώντας έτσι συνθήκες για την αναγέννηση του οστού.

Με τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους και τα τελευταία οστικά συμπληρώματα η αναγέννηση οστού είναι πλέον μια τεχνική που μπορούμε να εμπιστευθούμε, ώστε να θεραπεύσουμε τις περισσότερες περιπτώσεις έλλειψης οστού.