Επικοινωνία

Μονήρες εμφύτευμα

Αντικατάσταση ενός δοντιού (Βήμα-Βήμα)

Βήμα 1

Ένα δόντι χρειάζεται να αντικατασταθεί είτε γιατί χάθηκε από κάποιο ατύχημα ή επειδή δεν υπήρχε γενετική προδιάθεση κατά την ανάπτυξη ή γιατί αφαιρέθηκε λόγω οδοντικής νόσου (τερηδόνα, περιοδοντίτιδα κ.α.)

Βήμα 2

Το οδοντικό εμφύτευμα εγκαθίσταται στη γνάθο με μια σύντομη και ανώδυνη διαδικασία. Κανένα παρακείμενο υγιές δόντι δεν επηρεάζεται ή καταστρέφεται. Με άλλες προσθετικές λύσεις τα παρακείμενα δόντια μπορεί να χρειαστεί να τροχιστούν για να υποστηριχθεί μία γέφυρα.

Βήμα 3

Μια προέκταση-στήριγμα (abutment) τοποθετείτε πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα. Στη συνέχεια παίρνουμε αποτυπώματα και μοντέλα του στόματος και σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη κατασκευάζουμε μια στεφάνη. Η στεφάνη τοποθετείτε επί του abutment, ταιριάζοντας απόλυτα στo όριο των ούλων.

Βήμα 4

Το δόντι έχει πλέον αντικατασταθεί με μία στεφάνη επί εμφυτεύματος και είναι σχεδόν αδύνατο να δείτε τη διαφορά μεταξύ των υφιστάμενων δοντιών και του νέου. Το νέο δόντι χρειάζεται την ίδια φροντίδα με τα φυσικά σας δόντια και αποτελεί μια μακροχρόνια και αισθητική λύση.