Επικοινωνία

Πολλαπλά εμφυτεύματα

Αντικαθιστώντας πολλά δόντια (Βήμα – Βήμα)

Βήμα 1

Μερικοί άνθρωποι χάνουν τα δόντια στο πίσω μέρος του στόματος τους. Αυτό συνήθως οφείλεται από περιοδοντική νόσο ή από δόντια που έσπασαν εξαιτίας κάποιου σφραγίσματος ή από φλεγμονή στο νεύρο εντός του δοντιού.

Βήμα 2

Δύο έως τέσσερα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται στη γνάθο με απώτερο σκοπό να στηρίζουν μια γέφυρα. Η διαδικασία της τοποθέτησης διαρκεί μια περίπου ώρα. Αυτή η μέθοδος αντικατάστασης ελλειπόντων δοντιών δεν επηρεάζει τα παρακείμενα δόντια και αποτελεί μια ακίνητη αποκατάσταση που θα ικανοποιεί τη λειτουργικότητα και αισθητική της περιοχής για πολλά χρόνια ανεξαρτήτως της κατάστασης των υπάρχων δοντιών.

Βήμα 3

Όταν τα εμφυτεύματα ενσωματωθούν στη γνάθο, τα στηρίγματα (abutments) τοποθετούνται πάνω στα οδοντικά εμφυτεύματα. Στη συνέχεια παίρνουμε αποτυπώματα και μοντέλα του στόματος και σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη κατασκευάζουμε τη γέφυρα. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε τη γέφυρα. Το νέο σετ δοντιών τοποθετείτε πάνω στα abutments, ταιριάζοντας απόλυτα στo όριο των ούλων και προσφέροντας τέλεια σύγκλειση  με τα δόντια της απέναντι γνάθου. 

Βήμα 4

Πλέον η γέφυρα επί εμφυτευμάτων είναι στη θέση της και μπορεί να ανταπεξέλθει στις ισχυρές πιέσεις από το μάσημα που συναντάμε στο πίσω μέρος του στόματος. Τη νιώθετε, φαίνεται και λειτουργεί σαν τα φυσικά σας δόντια. Μη ξεχνάτε ότι χρειάζονται φροντίδα αντίστοιχη με τα υπόλοιπα δόντια .