Επικοινωνία

Εμφύτευμα όταν λείπουν όλα τα δόντια

Αντικαθιστώντας όλα τα δόντια (Βήμα – Βήμα)

Βήμα 1

Εάν έχετε χάσει όλα τα δόντια σε μία ή και τις δύο γνάθους, μπορείτε να επιλέξετε μια μόνιμη γέφυρα επί εμφυτευμάτων ή μία αφαιρούμενη προσθετική λύση που είναι συνδεδεμένη με δύο ή περισσότερα οδοντικά εμφυτεύματα. Αυτό ονομάζεται επένθετη οδοντοστοιχία. Αυτού του τύπου η οδοντοστοιχία παραμένει πιο σταθερή σε σχέση με την συμβατική αφαιρούμενη οδοντοστοιχία.

Αν θέλετε μια λύση που θα φαίνεται πιο φυσική και σταθερή, μια ακίνητη γέφυρα επί εμφυτευμάτων μπορεί να τοποθετηθεί εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

 

Βήμα 2

Για τη μόνιμη γέφυρα επί εμφυτευμάτων, πολλαπλά εμφυτεύματα τοποθετούνται στη γνάθο για να δημιουργήσουν μία βάση στήριξης της γέφυρας. Επειδή τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μέσα στο οστό της γνάθου, διεγείρουν κατά κάποιο τρόπο τον οστίτη ιστό και βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων και επαρκών επιπέδων οστών, ούλων και των δομών του προσώπου.

Εναλλακτικά μια επένθετη οδοντοστοιχία περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο ή περισσότερων οδοντικών εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη τοποθέτηση και σταθερότητα της προσθετικής εργασίας.

Βήμα 3

Όταν τα εμφυτεύματα ενσωματωθούν στη γνάθο, τα στηρίγματα (abutments) τοποθετούνται πάνω στα οδοντικά εμφυτεύματα. Στη συνέχεια παίρνουμε αποτυπώματα και μοντέλα του στόματος και σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη κατασκευάζουμε μια γέφυρα που εκτείνεται σε όλη την άνω ή κάτω γνάθο. Η αισθητική (σχήμα, χρώμα κτλ)  της γέφυρας γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Για την επένθετη οδοντοστοιχία, είτε στηρίγματα σφαιρικού σχήματος ή μια μικρή μπάρα  τοποθετείτε ανάμεσα στα εμφυτεύματα. Η οδοντοστοιχία φέρει αντίστοιχες υποδοχές στο εσωτερικό της  για να κουμπώνει πάνω στα abutments ή τη μπάρα.

Βήμα 4

Η μόνιμη γέφυρα επί εμφυτευμάτων ή η επένθετη οδοντοστοιχία, είναι τώρα στη θέση της. Φαίνεται και λειτουργεί σαν κανονικά δόντια. Τώρα μπορείτε να φάτε ότι θέλετε και να γελάσετε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε ότι η οδοντοστοιχία σας θα μετακινηθεί θα πέσει ή ότι το δεν έχετε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο. Η φροντίδα που απαιτείται είναι σας να είχατε τα φυσικά σας δόντια.