Επικοινωνία

Πέτρος Γ. Μοσχούρης

 

Χειρούργος Οδοντίατρος DDS
Απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικευθείς στη Περιοδοντολογία και τα Οδοντικά Εμφυτεύματα (MClinDent) στο Πανεπιστήμιο UCL Eastman Dental Institute του Λονδίνου.
Πιστοποίηση στην Περιοδοντολογία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας EFP.
Πιστοποίηση στην Εμφυτευματολογία από το UCL και τα University College London Hospitals.
Τίτλος Ειδικού στη Περιοδοντολογία από το General Dental Council Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Ο Πέτρος προέρχεται από μια οικογένεια με παράδοση στον τομέα της οδοντιατρικής. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του εισήλθε με άριστα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001. Πέντε χρόνια αργότερα αποφοίτησε και άρχισε να ασκεί την οδοντιατρική στη Χίο. Ύστερα απο ενα χρόνο στο νησί της μαστίχας, το 2007, επιλέχτηκε για εξειδίκευση στη Περιοδοντολογία και τα οδοντικά εμφυτεύματα στο Eastman Dental Institute, University College London (UCL), το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα. Το τμήμα αυτό προσφέρει ένα από τα πολυ λίγα διαπιστευμένα προγράμματα, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 3ετής εξειδίκευσης, MClinDent (Perio UCL Eastman), το 2010 του απονεμήθηκε το Πιστοποιητικό στη Περιοδοντολογία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδονταλογίας (EFP) Cert.Perio.

Ασχολείται επίσης με τη διδασκαλία. Είναι ένας από τους εκπαιδευτές της ΙΤΙ (International Team of Implantology) στις εκπαιδευτικές εβδομάδες, που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Ακόμα έχει ενεργό χαρτοφυλάκιο έρευνας με έμφαση στην αναγέννηση των οστών. Η έρευνα του ήταν η πρώτη μελέτη σε παγκόσμιο επίπεδο για την αξιολόγηση της επίδρασης συγκεκριμένων πρωτεϊνών (πρωτεΐνες Wnt) στην οστική αναγέννηση. Παρουσίασε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για την αναγέννηση οστίτη ιστού που χάθηκε από την περιοδοντική νόσο και την αναγέννηση οστού γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα. Η έρευνα αυτή έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρεια και δημοσιεύτηκε σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά οδοντιατρικά περιοδικά.

Σήμερα, ο Πέτρος έχει την έδρα του στη Χίο και εργάζεται επίσης σε ιδιωτικά ιατρεία στο Λονδίνο. Είναι διαπιστευμένος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας και ασχολείται αποκλειστικά με περιστατικά Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων. 

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του ειδικού στο τομέα του από το General Dental Council (Specialist in Periodontics) για το Ηνωμένο Βασιλείο. 

Ο Πέτρος έχει εκτεταμένη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία κάθε νόσου των ούλων με εμπειρία στη μη-χειρουργική και χειρουργική θεραπεία της περιοδοντικής νόσου, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών και αναγεννητικών χειρουργικών τεχνικών. Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αισθητική χειρουργική ούλων, τη πλαστική χειρουργική περιοδοντίου και στα οδοντικά εμφυτεύματα σε συνδυασμό με κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση (GBR). Έχει εμπειρία με τα περισσότερα συστήματα εμφυτευμάτων που διατίθενται στην αγορά. Είναι μέλος της Ελληνικής και Βρετανικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας, μέλος της International Team of Implantology και μέλος της International Association of Dental Research.

Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος: 241/16-1-2007
Aριθμός Μητρώου Ο.Σ.Χίου: 83
Τελευταία τροποποίηση: 17/3/2014